Inspirerende presentaties

Presentatie Brand Design

 • Voor bedrijven die hun marketing- en salesteam willen inspireren vanuit merk-denken. Door ze te laten zien en vooral ervaren wat het effect is van een succesvol merk en hoe zij daaraan kunnen bijdragen.
 • Een interactieve presentatie waarin deelnemers worden uitgedaagd om na te denken en te reageren op basis van het merk waarvoor ze werken en bespreken van concurrentiemerken en succesvolle merken in andere branches.
 • Inhoud gebaseerd op de drie succesfactoren voor merken: relevant, onderscheidend en geloofwaardig.
 • Presentatie op maat van ca. 2 uur op locatie in Nederland, inclusief 1 voorbereidend live gesprek.

Opbrengst

Een gemotiveerd marketing- en salesteam dat dezelfde taal spreekt op merkgebied.

Investering

Tussen € 2.500 en € 3.500 afhankelijk van de mate van maatwerk en het aantal aanwezigen. Eventueel aangevuld met een gesigneerd exemplaar van mijn boek Brand Design.

Presentatie aanvragen

Presentatie Inspirerende merken

 • Voor bedrijven die op zoek zijn naar entertainment met inhoud. Bijvoorbeeld als break op een management team ‘hei-dag’, een internationale marketing en sales bijeenkomst of een intern opleidingsprogramma.
 • Een presentatie met een mix van entertainment (leuke filmpjes) en inspirerende voorbeelden van succesvolle merken. Inclusief praktische tools om het zelf te kunnen toepassen.
 • Presentatie van ca. 1 uur op locatie in Nederland, inclusief 1 voorbereidend gesprek via Teams.

Opbrengst

Een leuke en inspirerende onderbreking van een bijeenkomst of programma. De aanwezigen zijn na afloop geïnspireerd om de voorbeelden van succesvolle merken ook zelf toe te gaan passen.

Investering

Tussen € 1.500 en € 2.500 afhankelijk van het aantal aanwezigen en de locatie.

Presentatie aanvragen

Presentatie Internal Branding

 • Voor bedrijven die intern een boost willen geven aan hun merk. Door van alle medewerkers ambassadeurs te maken die zich realiseren dat zij iedere dag een belangrijke bijdrage leveren aan het merk. Bijvoorbeeld om een nieuwe huisstijl of aangescherpte strategie te introduceren.
 • Een interactieve presentatie met voorbeelden van succesvolle merken en een motiverend verhaal over de inhoud en vormgeving van het merk waarvoor ze zelf werken. En hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het succes.
 • Presentatie van ca. 2 uur op locatie in Nederland, inclusief 1 voorbereidend live gesprek.

Opbrengst

Een impuls aan de positieve beleving van het werkgeversmerk bij alle medewerkers en een bijdrage aan het externe succes van het merk door de merk-ambassadeurs.

Als aanvulling op de presentatie kan ik ook voor alle medewerkers een merkpaspoort ontwikkelen met de visie, missie, interne cultuurwaarden, externe merkwaarden, merkbelofte (pay-off) en het merkverhaal in begrijpelijke taal. In een gedrukt boekje van 16 of 20 pagina’s op paspoortformaat voor optimale impact en zichtbaarheid. Ik zal hier dan vooraf een aantrekkelijke offerte voor maken.

Investering

Tussen € 2.500 en € 3.500 mede afhankelijk van de mate van aanleveren van de inhoud (merkstrategie, merkidentiteit en visuele voorbeelden).

Presentatie aanvragen

Maatwerk presentaties

 • Voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een presentatie op maat voor hun congres, klantendag, jubileumfeest, afscheidsfeest, bedrijfsopening, etc. Hosting van het evenement inclusief interviews en paneldiscussie is ook mogelijk.
 • Inhoud van de presentatie op maat, gebaseerd op de aanleiding en specifieke wensen qua inhoud.
 • Offerte vooraf op basis van de concrete briefing, input, tijdsduur en aantal aanwezigen.
 • Opbrengst: een verrijking van het evenement of feest vanuit het betreffende thema.

Succesvol boek Brand Design

Ik ben erg trots op het boek Brand Design dat ik heb geschreven. De eerste editie kwam uit in 2002 en inmiddels wordt de 7e editie (21e druk) gebruikt op alle HBO’s in Nederland. Mijn Brand Design model heeft al meer dan 30.000 marketeers geholpen bij het vormen en vormgeven van merken. Het vormt de basis van mijn boek en geeft stapsgewijs aan hoe je een sterk merk kunt bouwen. Ik deel graag mijn kennis en geef ook les op de Beeckestijn Business School. En als klant van Merk-Expert BV krijg je uiteraard je eigen gesigneerde exemplaar.

Maak een vrijblijvende afspraak

Ervaren spreker Ruud Boer RM

Ik houd van het podium om mijn publiek te inspireren. Soms voor meer dan 100 toehoorders zoals op de NIMA Marketing Day, als keynote speaker op het Nationaal Marketing Congres in Suriname en voor groepen HBO en Master Marketing studenten. Soms binnen bedrijven met nationale of internationale workshopprogramma’s of bij de introductie van de nieuwe huisstijl. En soms op kleinere schaal voor alleen het marketing- en/of salesteam. Ik zal graag mijn 37 jaar marketing- en merkervaring delen en alle aanwezigen inspireren vanuit voorbeelden van sterke merken.